Tijdens de presentatie voor haar accreditatie staat ze stevig en in contact met haarzelf. Vanuit het hart én in contact met de omgeving. Een mooi verhaal, echt van haarzelf over hoe zij omgaat met haar opdrachten en haar passie. Super persoonlijk en echt authentiek. Als ze klaar is ziet ze hoe de anderen erbij zitten. Ze voelt zich benauwd wanneer ze feedback krijgt. Wat ziet ze in hun ogen? Wat gaan ze zeggen en over hoe ze het gedaan heeft? Als ze ervoor gaat zitten om feedback te ontvangen zet ze zichzelf schrap. Ze kijkt en voelt zich direct anders, uit contact.

Ken je dat ook? Verdwijnen als het spannend wordt, bijvoorbeeld bij het krijgen van feedback. Op een goede manier in contact blijven als je feedback van je omgeving krijgt. Hoe doe je dat?

Iets van vroeger

Waar gaat dit dan nu echt over? Over iets wat ze vroeger ook moest doen. Van haar ouders en leraren. Het ging over die kleine meid die weer van alles moest doen en niet mocht spelen. Ook om dat meisje die voor haar moeder moest zorgen en voor haar vader. Zo heeft ze dat blijkbaar aangenomen, ze moest vooral niet opvallen en rustig zijn om niet weer de afkeurende ogen te zien. Wat heeft ze dan in het hier en nu te doen om niet weer die kleine meid te zijn? Want dat zijn oude patronen van vroeger.

Erken jouw gedachten

Het begint met het erkennen van jouw eigen gedachten en overtuigingen, die zijn van jou. Als je dat als eerste kan toelaten dan kan je ook al weer rustig worden. Gaan voelen hoe je dat dan doet en thuis brengen hoe je dat toen ook al deed. Dat is natuurlijk best een lastige klus. Maar het mooie is dat je gewaar kan zijn van de manier hoe je vertrekt. De beweging van opstijgen hoort er echter wel bij! Als je daar meer bewust van wordt, kan je ook ander gedrag inzetten om zo in contact te blijven.

Oefen terugkomen naar jezelf

Terugkomen naar jezelf kan door deze bewegingen van jezelf te herkennen en aan te nemen. Wil je daar eens mee oefenen? Zoek mij dan eens op, ik neem je mee in hoe je dat doet en hoe je ook jezelf weer kan terugvinden en hoe je meer autonomie kan beetpakken in contact met anderen.

Waar ik je mee kan helpen is je te begeleiden met voelen wat er met je gebeurt. Waar kijken we dan naar?

  • Kunnen doseren met emotie i.p.v. met gestrekt been erin gaan
  • Herkennen van jouw eigen overtuiging, bijvoorbeeld bang voor afwijzing
  • Je omgeving is niet jouw rechter, het is jouw oordeel van wat je zelf vindt
  • In je volwassen zelf komen door te herkennen hoe je jezelf groot of klein maakt
Wil je reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wil je graag in contact komen?

Heeft dit artikel je geïnspireerd of geraakt? ik spreek je er graag over! Laat het me hieronder even weten:

0 of 500
Begin met chatten
1
Hallo, hoe kan ik je helpen?