Coaching voor leidinggevenden

Leidinggeven gaat over leiderschap.

Als het gaat over leiderschap, is het van belang te weten wie jij zelf bent als mens, waar je goed in bent en waar je weg van blijft. Je hebt hierin jouw eigen schaduwkanten én lichte kanten aan te kijken. Beide kanten (polariteiten) gaan over wie jij bent, over jouw geschiedenis van vroeger en hoe jij je kwaliteiten én valkuilen meeneemt in jouw leiderschap.

Loop je met vragen rond over jouw leiderschap, kom je verwarring tegen in je opdracht of heb je het gevoel te fuseren met jou opdracht of het probleem? Kom je veel gedoe tegen dat je niet kan keren of lukt het je niet om mensen mee te krijgen?

Interessante maar vaak pijnlijke vragen waar je wellicht schaamte of onmacht voelt en waar je het gevoel hebt veel energie aan kwijt te raken. Vaak zitten de antwoorden verscholen in de schaduw en kan je er niet bij.

Bij Venster op Leren geven wij perspectieven op leidinggeven en leiderschap waarbij we kijken wie je als mens bent in jouw rol als leidinggevende. Waar je als leidinggevende vaak alleen staat en ook je eigen lidmaatschap hebt te organiseren in relatie tot leiderschap over jezelf en aan teams.

Workshops over leiderschap

Jij bent een uniek persoon, maar jouw leerproces pakken we wel methodisch aan. Dat doen we met een gecertificeerde coach en bewezen methoden. Binnen onze workshops is er veel ruimte voor maatwerk en, vooral, het persoonlijke gesprek. Dat is de basis van onze manier van werken. Een persoonlijk gesprek vol wederkerigheid met een coach die uit zijn eigen ervaringen – en fouten – put.

We geven de volgende workshops:

  • Welkom Man – workshop voor mannen
  • Persoonlijke effectiviteit – Over balans en patronen in je leven
  • Licht op mijn leiderschap – Dynamieken en patronen in jouw leiderschap
  • Werken met Weerstand – het ontdekken van de noodzaak van Weerstand
  • Werken met Verlangen – het Gemis leren aannemen
  • Effectief Communiceren – in verbinding met de ander komen
  • Ontdek je innerlijke zelf – in verbinding met jezelf zijn

Beginnen met leiderschapscoaching

De ingang ben jij dus. Jij bent het middelpunt van jouw team, jouw plek in een organisatie en de aard van jouw opdracht. Wie ben jij, waar ben jij van en wat maakt het dat jij bepaalde keuzes maakt als leidinggevende? Welke invloeden zijn er in jouw omgeving die impact hebben op jouw handelen? 

Al deze uitgangspunten vormen de basis van interventie en inzicht in patronen van en handelen in jouw leiderschap.

 Vaak helpt het ook jouw lidmaatschap vorm te geven in een intervisiegroep waar jij met jouw verhaal terecht kan en waar je met andere leiders kan praten over jouw uitdagingen.

We hebben dus geen “one size fits all” oplossing. Samen met jou kijken we naar waar jij in jouw leiderschap geholpen mee bent en welke interventies jou helpen om jouw leiderschap stevig neer te zetten.

Coaching voor Young Professionals

Ook door de jonge leidinggevende, net gestart in een professionele carrière die ook op het persoonlijk vlak tal van eerste keren beleeft, kan de dynamiek tussen mensen soms als overweldigend worden ervaren.

Bij uitdagingen val je vaak terug op hoe jij in je studietijd en in stageopdrachten jezelf neerzette als verantwoordelijke. Maar nu je wat meer ervaring hebt, merk je dat de werkelijkheid soms weerbarstiger is dan je dacht. 

Langdurige samenwerkingen en ondergrondse krachten worden nu taaier en je hebt het gevoel nog niet alle vaardigheden te bezitten om zaken naar je hand te zetten. Wellicht mis je nog wat skills in je leiderschap.

Het leren kennen van jezelf, wie je echt bent en wat je echt wil is nooit makkelijk. Zeker in de fase van het vak leiderschap waar je je echte stappen aan het maken bent. Ik ga graag met je gericht op zoek naar wie je bent en wat je nodig hebt om vol te leven en te leren wat jij echt onder succes verstaat en dit te verwezenlijken.

Neem contact op voor meer details

Heb je vragen over leiderschapscoaching of wil je vrijblijvend informatie hebben over wat coaching voor jou kan betekenen? Ik nodig je van harte uit om je gegevens achter te laten! Ik neem dan contact met je op om een afspraak te maken.

0 of 500
In welke workshop(s) heb je interesse?
Begin met chatten
1
Hallo, hoe kan ik je helpen?