Individuele Coaching

De kracht van Individuele Coaching

Coaching en Persoonlijke Ontwikkeling

Bij Venster Op leren helpen we jou in je persoonlijke ontwikkeling. Dat begint met het ontwikkelen van een goede coach-coachee relatie waarbij we samen op pad gaan via open dialoog, wederzijds respect en veiligheid. Ik zorg voor een goede bedding zodat jij gedragen kan worden waar dat nu wellicht pijnlijk of moeilijk is. Het doel: werken aan het overwinnen van problematische gedachten, patronen, gedragingen en/of overtuigingen zodat je uiteindelijk weer je eigen autonomie kan pakken en je plek in het leven weer kan innemen.

We vertrekken dus vanuit veiligheid om daarna vanuit jouw verlangen en jouw wil om weer vooruit te kunnen. Om weer heel te zijn als mens, weer je autonomie te kunnen pakken, jouw plek in de wereld in te nemen en grenzen aan te geven. Bij het aanpakken daarvan kijken we naar hulpbronnen en, afhankelijk van wat jou helpt weer meer balans in je leven te vinden, zetten we de interventies in die jou weer gaan helpen stevigheid te voelen en balans te ervaren.

In dat spannende coachingproces help ik jou door jouw eigen Venster naar die patronen te laten kijken. De patronen die je nu in de weg zitten en je verdriet en leed veroorzaken. Die willen gezien en erkend worden. We gaan samen een intensief traject aan om te werken aan jouw autonomie, identiteit en zingeving. Wees welkom met jouw verhaal, wij wachten op je!

Resultaten:

Overwinnen van problematische gedachten
Het bereiken van een heldere, positieve mindset en het ontwikkelen van strategieën om negatieve gedachten om te buigen naar constructieve denkpatronen.

Doorbreken van patronen
Identificeren van belemmerende gedragspatronen en werken aan methoden om ze te doorbreken, waardoor nieuwe, gezondere gewoonten kunnen worden ontwikkeld.

Meer autonomie
Het vergroten van zelfbewustzijn en zelfvertrouwen om onafhankelijke beslissingen te nemen en persoonlijke doelen te bereiken.

Grenzen durven aangeven
Het verkennen van persoonlijke grenzen en assertieve communicatietechnieken om ze effectief te kunnen uiten en handhaven, zowel in persoonlijke als professionele relaties.

Aanspreken van hulpbronnen
Identificeren en mobiliseren van interne en externe hulpbronnen om persoonlijke groei te ondersteunen, zoals vaardigheden, netwerken, en ondersteunende relaties.

Meer balans in je leven
Het ontwikkelen van een evenwichtige levensstijl door het stellen van prioriteiten, het plannen van activiteiten en het creëren van gezonde routines die zorgen voor welzijn op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.

Erkenning
Het verkrijgen van inzicht in en acceptatie van persoonlijke ervaringen, emoties en behoeften, evenals het erkennen van eigen kracht en potentieel.

Zingeving
Het verkennen van persoonlijke waarden, passies en doelen om een gevoel van betekenis en vervulling te vinden in het leven, en het nemen van stappen om deze doelen te realiseren. 

Jeffrey Venster op Leren

 

Wil je deze waardevolle inzichten toepassen in jouw organisatie?

Venster op Leren biedt expertise en tools die organisaties uitstekend kunnen ondersteunen bij het begrijpen en optimaliseren van hun teamdynamieken.

Ontdek hoe Venster op Leren jouw organisatie naar een nieuw niveau van samenwerking en effectiviteit kan tillen, waardoor successen worden gemaximaliseerd en groei wordt gestimuleerd.

Venster Op Leren Beeldmerk G

Zet de eerste stap

Heb je vragen over coaching of wil je vrijblijvend informatie hebben over wat coaching voor jou kan betekenen?

Ik nodig je van harte uit om je gegevens achter te laten! Ik neem dan contact met je op om een afspraak te maken.

Coaching jongvolwassenen

Hulp bij jouw start als professional

Je hoort het steeds vaker dat ook de jongvolwassene het drukker en moeilijker krijgt. Je studie of je omgeving waarin veel van je verlangd wordt, of je bent net gaan werken en die nieuwe omgeving of heeft impact op je. Jongeren die al in hun late tienerjaren of twintiger jaren met burn-outklachten rondlopen. Het is steeds meer in het nieuws.

Het erkennen daarvan is soms een drempel, maar het ermee blijven lopen is ook niet goed.

Je voelt het dat er wat aan moet gebeuren, maar voelt misschien nog wat schaamte om daarmee te komen bij je docenten, je leidinggevende of je ouders of verzorgers. Wellicht zijn ze niet beschikbaar voor je of heb je uitdagingen in jouw leven waardoor je niemand hebt om mee te praten. Blijf er niet mee lopen, maar maak een afspraak bij mij voor een vrijblijvend gesprek – gewoon om je hart eens te luchten (gratis gespreksessie van een uur voor iedereen tot 30 jaar).

Je bent met alles welkom! Ik kijk graag met jou naar welke mogelijkheden er zijn voor een frisse start voor de rest van jouw mooie leven!

Veel gestelde vragen

Wat is Individuele Coaching?
Na de coaching bij Venster op Leren, herstel je de controle over je eigen leven, ook wel bekend als persoonlijk leiderschap. Hierdoor ben je beter in staat om keuzes te maken die voortkomen uit je hart. Dit nieuwe gevoel van vertrouwen zorgt voor meer innerlijke rust en bevlogenheid in je werk.
Waarom Individuele Coaching?
Door te kiezen voor coaching via Venster op Leren, krijg je de gelegenheid om op een effectieve manier aan je persoonlijke ontwikkeling te werken, met als doel het verbeteren van je productiviteit en behalen van betere resultaten. Onder begeleiding kun je kritisch naar jezelf kijken en nieuwe benaderingen ontdekken die kunnen bijdragen aan jouw groei en ontwikkeling.
Wat doet een goede coach?
Een goede coach kun je zien als een personal trainer. Iemand die je motiveert, inspireert, ondersteunt en begeleidt om het beste uit jezelf te halen om zelfgekozen doelen te bereiken.
Waar kan een coach mee helpen?
Een coach van Venster op Leren helpt je om je zelfkennis te vergroten, je doelen efficiënter te bereiken (zowel op werk- als privégebied) en je persoonlijke groei te bevorderen. Ook als je begeleiding nodig hebt bij het maken van belangrijke (carrière)keuzes of als je jouw vitaliteit wilt verbeteren, kun je vertrouwen op de kundigheid van onze coaches.
Hoe vind je een coach die bij je past?
  1. Bedenk wat voor soort coach je nodig hebt.
  2. Kijk of je coach een keurmerk heeft.
  3. Onderzoek de reputatie van de coach.
  4. Vraag om een kennismakingsgesprek.
  5. Wees niet bang dat je vraag raar is.
Bij welke beroepsverenigingen is Venster op Leren aangesloten?

Venster op Leren is aangesloten bij NOBOCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en ingeschreven bij het LVSC (het register voor professionele begeleiders). 

Voor wie?

De wens tot verandering ontstaat niet in een vacuüm. De kans dat vanzelf zaken veranderen is  klein, je hebt de ogen van anderen nodig om inzicht te krijgen in patronen, gedrag en weerstand. Dus een leer- en veranderingsbehoefte is dan ook groter dan de coach- of leervraag die in eerste instantie speelt. Dit geldt voor identiteitsvraagstukken op zowel individueel als organisatie niveau.

Ondersteuning nodig bij jouw persoonlijke ontwikkeling? Venster op Leren helpt je graag. Neem vrijblijvend contact op.

Waar?

Venster op Leren vind je in Alphen a/d Rijn. We hebben een prachtige locatie maar we werken ook bij jou op kantoor.

Adres:
Wilhelminalaan 1A, 2405 EB, Alphen aan den Rijn

Telefoon:
06 – 18 83 59 09

Training | Coaching | Therapie | Begeleiding

Senior Coach Counselor, Register Coach LVSC, NLP Coach Practitioner.

Jeffrey is aangesloten bij Ethische Codes van Phoenix Opleidingen en Ethische Gedragscode NOBCO-EMCC.