De coaches van Venster op Leren

Jeffrey Kriele

“Liever een heel mens, dan een goed mens”, Carl Jung.

Ik ben Jeffrey Kriele, Coach, mens, vader, man, doerak.

Hellen Lerou

‘Simpel spelen is het mooist’, Johan Cruijff

Ik ben Hellen Lerou, Coach.

Jeffrey Kriele Over mij

Ik ben sinds 2018 werkzaam als coach in persoonlijk leiderschap en leidinggevenden en coach ik organisaties en teams. Ik doe dit vanuit mijn bedrijf Venster Op Leren.

Mijn verborgen talent
Stap binnen in mijn wereld bij Venster Op Leren, waar ik graag mensen begeleid op hun bijzondere reis naar zelfontdekking en evenwicht. Met mijn gevoel voor betrokkenheid, vanuit mijn pad van veerkracht, verlangen en mijn empathisch vermogen, creëer ik een veilige haven voor jouw groei. Samen doorbreken we patronen en vinden we de rust die je zoekt.

Waar ik warm van word
Ik ben sinds 2018 werkzaam als coach in persoonlijk leiderschap en leidinggevenden en coach ik organisaties en teams. Ik doe dit vanuit mijn bedrijf Venster Op Leren.

De kern van mijn coachingsbenadering ligt in het onthullen van verborgen potentieel, zowel op individueel als organisatorisch niveau. Het samen ontrafelen van interne dynamieken en patronen in de mens  vind ik een enorme mooie weg van gezonde groei. Als deze zich mogen laten zien kan je als mens groeien en helen. Dat raakt aan mijn persoonlijke thema’s over er vol mogen zijn en heelheid als mens. 

Welke titel zou ik mijn eigen verhaal geven?
De titel van mijn levensverhaal zou zijn “Prometheus, de vuurbrenger”. Er zijn vele verhalen die mijn weg zouden kunnen vertellen, zoals die van Odysseus of Perseus. Maar het beste past mij het verhaal van Prometheus die het vuur steelt van de goden en het aan de mensen geeft. Dit gaat voor mij over het vuur van zelfonderzoek en het blootleggen van mijn eigen verborgen maskers.

Hellen Lerou Coach

We maken het leven soms onnodig ingewikkeld. Voor onszelf en daarmee vaak ook voor anderen. En we zijn daarbij ook nog eens best streng voor onszelf. Ik geniet enorm als ik mensen kan helpen om weer simpel te kunnen spelen. Zoals vroeger.

Mijn verborgen talent
Mijn talent is verhalen te zien, horen, maken en vertellen. Iedereen heeft verhalen in zich. Mooie verhalen. Ontroerende verhalen. Kloppende ware verhalen. Maar we dragen ook verhalen bij ons die we onszelf of die anderen ons vertellen die niet waar zijn. Die niet helpen en je niet in je kracht zetten. Deze aankijken, ontwarren en samen ontdekken dat ze ook maar een verhaal zijn, is mijn talent. En ze daarna nieuwe woorden geven die je lichter, vrijer en krachtiger doen voelen.

Met welke beroemdheid word ik wel eens vergeleken?
Die is leuk. Dat is namelijk een man: Johan Cruyff. Dat komt door spreuken en gezegdes die ik vaak verdraai. Hilarisch. En door mijn onverwachte haakse bochten in gesprekken. Dat zijn verrassende, vaak simpele vragen, die op een ander niveau raken. Die je een heel nieuw perspectief kunnen geven. En die je ook even dieper doen graven. Ik ken ze goed, want ik kan me er zelf ook af en toe in kwijt raken. Maar uiteindelijk blijken ze vaak onnavolgbaar briljant, net als bij Cruyff, haha.

Welke titel zou ik mijn eigen verhaal geven?
Ik denk ‘Helende verhalen van Hellen’. Over een vrouw die op reis gaat. Nieuwsgierig, een beetje onzeker, maar wel gedecideerd. Die ontdekt en speelt. Die erachter komt dat alles energie is en alles is verbonden. En met haar gaven mensen en hele systemen heelt.

“De ontmoeting is onze werkruimte. Want als er echt contact is, kun je ervaren wat het hoofd nog niet altijd begrijpt”

Venster Op Leren Beeldmerk GW

Als coach werken wij vanuit:

  • Acceptatie – zonder oordeel mag je er zijn
  • Aandacht – het gaat om jou
  • Aansluiting – ik ben met jou
  • Authenticiteit – en vanuit mijzelf

Deze begrippen zijn de rode draad van onze manier van werken en tegelijk slechts begrippen. Ze zijn richtinggevend. Waar het om gaat is dat we, in een veilige omgeving, het persoonlijke gesprek aangaan. Op basis van wat jij nodig hebt en wat jouw doelen zijn. Voor ons is dat persoonlijke gesprek écht iets magisch. De diepte in duiken en met jou jezelf beter te leren kennen.